Tuesday, March 13, 2018

Chestia cu prima doamnă

De sâmbătă de la Congresul PSD, unde Liviul s-a lansat în întrebăr spre sală ca pe vremea Cenaclului Flacăra, presa și televiziunile discută numai despre problema primei doamne. Adică, despre Irina Alexandra TĂNASE, tănăra care a stat în primul rând lângă liderele marcante ale PSD.
Au apărut cele mai halucinante ipoteze legate de această apariție, dintre care enumăr:
- rolul inelului cu diamant,
- problema nășirii,
- identificarea trecutului,
- evoluția relației,
- diferența de vârstă,
- apariția în sine,
- statutul civil,
- implicarea în politică.
Sunt sigur că doamnele ceva mai mature și mai cunoscătoare în problemă știu cum stau lucrurile, iar chestia cu trofeul nici nu merge și nici nu ține. Ipoteza legată de conceptul de primă doamnă este interesant și studiindu-l pe  Emmanuel Jean-Michel Frédéric MACRON, președintele Franței, care este căsătorit cu Brigitte Marie-Claude MACRON, el fiind cu 16 ani mai tânăr, văzând că Donald TRUMP este mai în vârstă cu 24 de ani mai mare decât Melania TRUMP, prin extensie n-ar fi exagerată apariția la Cotroceni a unei prime doamne mai tânără cu 30 de ani decât prezidentul de după noiembrie-decembrie 2019. Lumea este mult prea pestriță pentru a vedea lucrurile îngust, dar trebuie văzute lucrurile nu prin prisma unor slăbiciuni bărbătești și nici prin prisma calculelor. Istoria pare a fi făcută din coincidențe, dar după părerea mea, este făcută din calcule riguroase, matematice și nimic nu este întâmplător, din moment ce acolo se joacă o piesă, iar William SHAKESPEARE nu s-a oprit din scris, deși Bill și Monica nu sunt nici pe departe Romeo și Julieta, dar tot eroii unei piese shaksespeariene au fost. Ce a fost acolo întâmplător, este mare mister. Nu cred în mistere, ci în jocuri științifice pe tabla de șah. Să nu uităm că vizionara Olguța a organizat niște ediții de succes ale Festivalului SHAKESPEARE la Craiova. 


(13 martie 2018)

1 comment:

  1. Draga profesore, sigur ca tu nu nu crezi în mistere, ,,ci în jocuri științifice pe tabla de șah", ca desi istoria pare a fi făcută din coincidențe, dupa parerea ta ,,este făcută din calcule riguroase, matematice și nimic nu este întâmplător". Spun ca este normal sa ai o asemenea parere - profilul tau profesional ti-o impune.
    Dar, asa cum spui tu, ,,Lumea este mult prea pestriță" si de aceea parerile sunt asa de diverse. Nu trebuie sa te surprinda reactia acelor doamne care vad atat de normal, de firesc raportul dintre cei doi, desi acestia nu pot fi asemuiti eroilor lui Shakespeare. De altfel extremele Macron - Trump sunt o dovada a diversitatii de atitudini, a faptului ca aceste cazuri nu sunt rezultatul unor calcule riguroase, matematice și ca nu sau realizat întâmplător.

    ReplyDelete