Wednesday, February 1, 2017

Bicepsul culturiștilor români

Am observat că la noi oamenii se preocupă foarte mult de latura calitativă, extraordinar de importantă pentru participarea în competiții, dar și latura cantitativă trebuie luată în calcul, că una fără cealată nu duc spre adevărata performanță. Mi se pare că multă lume se laudă cu circumferința brațului și ani în șir a existat obsesia lui 50, adică brațul culturistului să ajungă la circumferința de cel puțin 50 de centimetri. Acum cu suplimente și nu numai, cei ce-și propun să atingă și să depășească această graniță, cu puțină ambiție o fac și încă foarte bine.
Am scris articole despre mulți culturiști și de fiecare dată am căutat să identific date biometrice ale acestora. De aceea, în continuare voi trece numele culturiștilor de la noi și apoi voi trece circumferința brațului. Modul de măsurare a acestei circumferințe se află în filmulețe dar și în poze pe Internet.
În continuare, prezint date despre unii culturiști de la noi și rezultatele măsurătorilor lor la circumferința brațuli.
Roberto ALEXANDRU circumferință brat 56cm
Feri ANDRASONI circumferință brat 50 cm
Marius Eduard ANTOHE circumferință brat 50 cm
Cristian BECHEȘ circumferință brat 48 cm
Virgil BURUIANĂ circumferință brat 51 cm
Costică CĂILEANU circumferință brat 48 cm
Petru CIORBĂ circumferință brat 50 cm
Alex FLORUȚ circumferință brat 44 cm
Joco GABOR circumferință brat 47 cm
Nicu GIURI circumferință brat 50 cm
Gheorghe HUMĂ circumferință brat 50 cm
Attila KATONA  circumferință brat 44 cm
Constantin LAZĂR circumferință brat 48 cm
Ionuț NOVAC circumferință brat 44 cm
Florin UCEANU circumferință brat 50 cm
Culturiștii români au o opțiune clară spre a avea proporții perfecte în competiții, fără a exagera în nicio direcție, lucru de apreciat. Ei corelează dimensiunile în raport cu înălțimea și au realizat construcții care au fost încununate de succes. Se observă că ei nu sunt dominați de granița trasată de numărul 50, care nu este o limită, ci un număr pur și simplu.

(01 februarie 2017)

No comments:

Post a Comment